Fă-ți o rezervare Meniu

Reiki in Cluj-Napoca

Reiki este o terapie de suflet, deși efectele sale sunt vizibile la nivel fizic, energia transmisă transcende nivele ale corpului. Reiki reprezinta un sistem japonez de terapie energetica ce folosește energia universala pentru echilibrarea și vindecarea organismului. Este un sistem accesibil oricărei persoane indiferent de sex, rasă, religie, profesie, naționalitate, convingeri filozofice.

Cuvântul Reiki este format din Rei – înțelepciune, universal; Ki – energia vitală.

Experimentele științifice  au dovedit ca în jurul mâinilor practicanților Reiki apar emisii electromagnetice pe frecvențe care nu sunt evidențiate și la persoanele neinițiate. Termoinvestigațiile dovedesc un camp termic mult mai intens (cu câteva grade celsius) și mai egal după inițierea în Reiki.Studiile clinice arata evident o ameliorare considerabila a stării de sănătate în majoritatea cazurilor de tratament și vindecare într-o proporție considerabilă. În  ședința cu terapie  Reiki persoana se relaxează astfel lăsând terapeutul se accesează energia universala pentru a fi transferata acesteia. În timpul unei astfel de ședințe, persoana respectiva poate trai anumite senzații (cald, rece), experimentând o stare de relaxare profunda.

tabel-chakre (1)

Exista 7 chakre principale prin intermediul cărora circula energia. Ele sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale – coccis) în punctele principale ale sistemului nervos central (ex: sacral, lombar, toracal, cervical).

MULADHARA sau chakra rădăcină, este prima chakra. Este situata între anus și organul sexual. Este asociata cu instinctul de supraviețuire, securitatea, forță vitala.  influențează suprarenalelerinichiiprostata, intestinul subțire,colonulgonadele și măduvă sacrala răspunzătoare pentru reflexul lupta-sau-fugi atunci când este amenințată supraviețuirea. Muladhara guvernează vigoareaereditateasecuritatea,pasiunea, relația cu lumea fizica, durerea sau plăcerea fizica, definește conceptul de „ființă” și „acceptarea ființei”

SVADHISTHANA sau chakra sacrala, este cea de-a 2-a chakra. Este situata în zona sacrala, la baza coloanei vertebrale și este asociata ovarelor și testiculelor, glande  ce produc hormonii sexuali implicați în reproducerea speciei. Ea controlează zona genitala (ovare, uter, testicule, prostata)rinichii, vezica urinara, intestinul gros, splina precum și nutrițiatonusulasimilarea alimentelorforța fizica și vitalitateasexualitatearelațiile interpersonale. La nivel mental, Svadhisthana guvernează creativitatea, emoțional – bucuria, spiritual – entuziasmul.

MANIPURA sau chakra plexului solar, este cea de-a 3-a chakra. Este situata sub stern, în zona Plexului Solar. Este asociata metabolismului și sistemului digestiv. Manipura este responsabilă și cu  vitalizarea sistemului nervos simpatic, echilibrarea energiei vitale, coordonarea sentimentelor, autocontrolul. Chakra 3 este centrul de reglare al stomacului,ficatului, pancreasului, intestinului subtire, vezicii biliare, diafragmei și a mușchilor. La nivel mental, Manipura guvernează   puterea interioara, emoțional – expansivitatea, spiritual – toate aspectele creșterii.

ANAHATA sau chakra inimii, este cea de-a 4-a chakra. Este localizată în zona pieptului și este asociata timusului, care face parte atât din sistemul imunitar cât și din cel endocrin,ea mai controlează inima, sistemul respirator, sistemul circulator, umerii, bratele, mainile, pielea. Anahata guvernează planurile superioare și cele inferioare ale ființei, capacitatea de a iubi liber (necondiționat), respectul de sine, iertarea, compasiunea, încrederea, speranță.

VISHUDDHA sau chakra gatului, este cea de-a 5-a chakra. Este situata în zona gatului, paralel cu glanda tiroida, care secreta hormonii tiroidieni responsabili cu creșterea și maturizarea. Controlează vorbirea, auzul, vibrația și comunicarea. Coordonează glandele: tiroidaparatiroida,hipotalamusul precum și gatulesofagulcorzile vocale,limba și orificiul bucal. La nivel emoțional – independenta, mental – gândirea. fluenta, spiritual – sentimentul de securitate.

AJNA sau „al treilea ochi”,  este cea de-a 6-a chakra. O regăsim în centrul frunții și este corespondenta glandei pineale, o glanda sensibila la lumina care secreta hormonul numit melatonina responsabil cu reglarea stărilor de somn – veghe – vigilenta. De asemenea, Ajna controlează simțul vizual, nasul, urechile, sinusurile. Ajna guvernează gândirea, vederea interioara, viziunile și visele, cunoașterea spirituala. Este considerata centrul forței psihice.

SAHASRARA  sau chakra coroanei, este cea de-a 7-a chakra, este considerata ca fiind chakra conștiinței pure. Ea este corespondenta glandei pituitare, care secreta hormonii cu ajutorul cărora comunica cu restul sistemului endocrin și se conectează cu sistemul nervos central prin intermediul hipotalamusului. Sahasrara este responsabila de eliberarea karmei, starea fizica de meditație,  reprezentând legătură cu Sursa Universala de Energie

Reiki este folosit atât pentru echilibrarea organismului  cât și pentru a trata diferite afecțiuni. Terapia Reiki nu anulează diagnosticul medical și nici nu înlătură tratamentul medicamentos. Este o terapie complementară ce vine cu un plus în procesul de vindecare.

Beneficiile terapiei:

  • Echilibrare fizica și psihica
  • Energizarea organismului
  • Îmbunatățirea metabolismului
  • Ameliorare în anumite afecțiuni
  • Îmbunătățirea stilului de viata.

Alte Servicii Asemănătoare

Fă-ți o rezervare acum!