Fă-ți o rezervare Meniu
Probleme cu digestia? Ce nu trebuie sa faci după ce tocmai ai luat masa?

Probleme cu digestia? Ce nu trebuie sa faci după ce tocmai ai luat masa?

Fiecare masa a zilei este foarte importanta, la fel ca si alimentele pe care alegem sa le consumam. Insa este important sa ținem cont si de cateva lucruri care nu sunt indicate a fi facute după ce tocmai ai luat masa. Iata care sunt acestea:

 1. Nu trebuie să consumi fructe imediat după masă

Probabil ca ați auzit de nenumărate ori despre acest lucru. Fructele se consuma doar pe stomacul gol.

 Dacă mănânci fructe, imediat după masă, acestea nu vor fi în măsură să ajungă la intestine din cauza produselor alimentare deja le-ai mâncat.

De aceea, este mai bine să se aștepte o oră înainte de a mânca orice fructe, sau să le consumi înainte de masă.

Dar, cel mai potrivit mod ar fi de a mânca fructe pe stomacul gol, în dimineața astfel încât corpul tau le poate digera în mod corespunzător și de a folosi energia care le oferă pe tot parcursul zilei.

 

2. Nu ar trebui să bea ceai după masă

 

Frunzele de ceai sunt pline de acizi care pot face proteinele pe care le consumi sa fie  foarte greu de digerat. De aceea, este mai bine să bea ceai cu cel puțin o oră înainte de a mânca.

 

3. Nu consuma desert

Fiecare tip de aliment necesita anumite enzime pentru a fii digerate. Astfel ca desertul consumat după masa nu face decât sa perturbe digestia si sa riști sa iei in greutate.

 

4.  Nu ar trebui să fumeze imediat după masă

 

Fumatul imediat după ce ați mâncat este un categoric NU! Studiile arată că, atunci când fumezi după ce mănânci are același efect ca și fumatul a 10 țigări, care nu este niciodată un lucru bun.

 

5. Nu ar trebui să mergi la o plimbare după masă

 Plimbare imediat după ce ați mâncat provoca un reflux de acid în stomac și numai face digestia mai dificilă. De aceea,  ar trebui să așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a face acest lucru. Mai mult decât atât, în cazul în care dorești sa „arzii” caloriile pe care tocmai le-ai consumat, afla ca nu este deloc eficient si nu vei arde calorii. Circulația sangvina este angrenata pentru digestie si nu spre arderea caloriilor tocmai ingerate.

 

6. Nu ar trebui să dormi  după masa

 

Somnul după ce ați mâncat va provoca doar dificultăți de digestie, ceea ce poate cauza alte probleme gastrice și infecții ale intestinului. Așteptați 2-3 ore după masa pentru ca digestia sa fie terminata. Va ve-ti odihnii mult mai bine si nu riscați sa va îngrășați.

 

7. Nu ar trebui să faci dus după masă

 

După ce faceți o baie de circulația sângelui la nivelul mâinilor, picioarelor și trunchiului superior va crește, în timp ce circulația în zona stomacului scade, ceea ce duce la o digestie mai slabă. De aceea, băile sunt cele mai bune luate de 1-2 ore după masă, sau înainte de masa.

 

Share

Fă-ți o rezervare acum!