Fă-ți o rezervare Meniu
Cand trebuie sa eviti consumul de fructe?

Cand trebuie sa eviti consumul de fructe?

Fructele au rolul lor bine stabilit în alimentația noastră. Sunt extrem de sănătoase, aduc organismului nutrientii necesari unei bune funcționarii, asigura energie organismului . Nutrientii continuti intervin în procesele de detoxificare si ajuta la prevenirea carentelor care pot declanșa anumite afecțiuni.

Este foarte important însă momentul în care consumam fructele. Fructele nu ar trebuii consumate oricând.

Fructele trebuie consumate doar pe stomacul gol pentru a evita fermentarea acestora si pentru a fii siguri ca se realizează o absorbție eficienta a vitaminelor si mineralelor.

 

Când nu trebuie sa le consumam?

1. Fructele nu trebuie niciodată consumate ca si desert. Nu se vor consuma după o masa. Altfel riscam sa suferim de balonare si indigestie, iar efectul acestora nu fa fi cel dorit.

 

2. Seara, după ora 20:00. Fructele ne dau energie, si de aceea s-ar putea sa nu ne odihnim foarte bine. De aceea este indicat ca fructele sa se consume în prima parte a zilei. Daca doriți sa consumați fructe seara puteți alege un mar, un kiwi sau ananas.

 

3. Evitați preparatele ce conțin fructe(ex: friptura cu diverse fructe), este o combinație care îngreunează foarte mult digestia. Singurele fructe acceptate în preparatele cu carne sunt ananasul si lămâia.

 

4. Exista anumite fructe care ajuta digestia si care pot fi consumate după o masa. Acestea sunt: kiwi, ananas, mere, lămâie.

 

 Acorda o mai mare atenție consumului de fructe, pentru a beneficia de toată bogăția de vitamine si minerale conținută. Alege sa le consumi fie dimineața, ca atare, sau sub forma de smoothie-uri, sau intre mese,  la 1-2 ore după ultima masa!

Share

Fă-ți o rezervare acum!